riannewagemakers.reismee.nl

mijn eerste week in Woodbridge! :-D

Na mijn eerste nacht heerlijk te hebben geslapen in mijn nieuwe kamer (is net zo groot als de halve woonkamer die we thuis hebben in Nederland, tweepersoonsbed, inloopkast :-D) was mijn eerste meekijkdag op zaterdag! Na een ontbijtje en wat geklets zijn we met het hele gezin wat boodschappen gaan doen.. Ik ben samen met Aiden en Mattnaar een bakkerij geweest om de verjaardagstaart te bestellen voor de 2 kleintjes.. (zijn jarig op 8 en 10 april) We hebben een grote Elmo taart gekozen en de lekkerste smaken erbij dus dat zit wel goed ;-) daarna zijn we naar Wallmarkt gegaan.. Dat is een winkel waar ze echt letterlijk alles hebben. Eten, gereedschap, kleding, TV's, make-up enz... na daar wat geshopt te hebben zijn we lekker met z'n alle gaan lunchen! mijn eerste echte Amerikaanse Wings :D heerlijk zijn die dingen haha... na daar van genoten te hebben zijn we weer richting huis gegaan en mocht ik al gelijk meehelpen met het naar bed brengen van de kleintjes.. Ik mocht Aiden in bed leggen want die is het makkelijkst :-P. Een verhaaltje voorgelezen en in bed gelegt en Super Au Pair Rianne had haar eerste taak ook weer verricht!!

De rest van het weekend heb ik een rondleiding door het huis gehad, hebben ze uitgelegd hoe de wasmachine en droger werken en heb ik natuurlijk mijn koffer maar is uitgeruimd! Ook hebben ze me het echte Amerikaanse eten laten proeven zoals Hotdogs, Mac & Cheese, Spareribs enz. enz.. Mat is heel goed met de gril dus bijna elke dag hebben we wel een heerlijk stuk vlees of vis op ons bord liggen! :-)

Zondag avond heb ik voor het eerst hier autogereden! We moesten Emily naar huis brengen en ik mocht op de terugweg rijden! Dus ik heb al in 2 staten (Maryland & Virginia) auto gereden!

's Maandags begon mijn eerste echte werkdag dan om 8 uur! De andere oppas was er ook nog een dag en zij heeft me op sleeptouw meegenomen! Samen de kids in bad gedaan, aangekleed, eten gegeven, mee gespeeld, naar het park geweest enz. enz. enz.. drukke dag dus..

De rest van de week was ik samen met Oma Margret (uit Florida). Dinsdag zijn we naar een winkelcentrum 20 minuutjes hiervandaan gegaan. Toen ik daar in de winkels keek dacht ik echt van: 'dit gaat hem niet worden'!! allerlei merken zoals Tommy Hilfinger, D&G, Guess enz.. maar goed.. na wat rond gekeken te hebben zag ik een leuke zonnebril! Dus ik vroeg aan de verkoopster hoe duur die was (aangezien ze hier bijna nooit artikelen prijzen :-( ) en ze zei: $15,00 en 2 voor $20,00! Dus ik natuurlijk hartstikke blij en 2 zonnebrillen uitgekozen haha.. Echt super goedkoop! Bleek het achteraf een Outletstore te zijn! Haha. Verder heb ik nog super leuke Vans (schoenen) gekocht en een paar slippers want het is hier niet uit te houden in je winterkleding!

's Woensdags ben ik samen met Jodi mijn Social Security Number (soort identiteitsnummer) aan gaan vragen. Ook zijn we langs het DMV (cbr in Nederland) gereden voor mijn theorieboek voor mijn rijbewijs!

Donderdags zijn we naar Gymboree geweest. In Nederland noemen ze zoiets een crèche. De kinderen hier gaan 3x in de week hiernaar toe! Maandag is het muziek, donderdag is het knutselen en vrijdag is het spelenderwijs dingen leren! Samen met andere kinderen leuke dingen doen en dat onder begeleiding van de ouders, oppas of de Super Au pair ;-)

Vrijdags was mijn laatste werkdag van de week! Deze dag kwam ook opa Gerry (ook uit florida) langs voor een weekend! Een hele bijzondere man! Ze zeggen dag vrouwen veel praten! Nou hij heeft ze allemaal verslagen maar wat een gezelligheid was er het hele weekend. Hij heeft mij zelfs beloofd dat als we van de zomer naar Florida komen dat ik met hem Sinasappelen ga plukken!!

Zaterdag begon mijn eerste dag van het weekend! En wat ga je dan doen als je in een vreemd land bent waar je eigenlijk verder nog niemand kent die bij jou in de buurt woont! Ik wilde niet het hele weekend bij mijn familie hier zitten dus ik heb gevraagd of ik de auto mocht lenen en ben naar het winkelcentrum gereden (jaja de outletstore) Hier heb ik me is lekker laten gaan en heb weer super leuke shirtjes en een paar broeken! Zit veel beter als al die winterkleding! Het is hier ook een stuk goedkoper en ik heb hier zelfs een maat kleiner als in Nederland! hoe goed is dat voor je ego :P haha 's Middags was mijn doos (die ik 2 weken geleden in Nederland heb opgestuurd) eindelijk aangekomen! Dus dat was snel naar mijn kamer meenemen en alles gelijk uitpakken! Ook heb ik eindelijk mijn cadeaus aan de familie kunnen geven! En wat waren ze er blij mee (tenminste ze deden heel enthousiast). De kinderen vinden hun slofklompen echt super leuk en willen ze gewoon niet meer uit! Haha dus die zijn er helemaal blij mee! Ook kon ik eindelijk mijn foto's ophangen en al mijn andere spulletjes hier neerzetten! De snoepjes die ik had meegenomen zijn ook allemaal op! En nee die heb ik niet opgegeten haha. Ik had ze hier in de keuken gezet dit weekend voor iedereen! En de dropjes, stroopwafels en noga blokjes vlogen er doorheen! Haha dus die zijn ook al goed in de smaak gevallen! ;-)

Verder ben ik deze week al dikke vrienden geworden met de kat Pica! :-D Elke avond als ik op mijn kamer bezig ben komt ze me vergezellen (lees aandacht vragen). Heel gezellig dus! Haha.

Gisteren had ik mijn eerste clustermeeting! We gingen naar een museum in Washington D.C. Samen met een andere au pair uit Woodbridge ben ik met de metro daar naartoe gereisd. Het is een hele leuke groep au pairs. Die bestaat uit 17 meiden en 1 jongen! :-P Na het museum bezoek hebben we nog wat rondgelopen bij het Washington monument (the pencil) en ben ik met een paar Spaanstalige au pairs wat gaan eten! kortom een gezellige dag waar ik leuke mensen heb leren kennen!

Zoals je leest heb ik dus deze week alleen al heel veel meegemaakt! Maar gelukkig wel allemaal leuke dingen! Haha. Helaas is oma Margret dit weekend vertrokken en zal ik het helaas zonder haar moeten doen! Het liefst zou ik haar hier willen houden haha. Wat een lieve vrouw is dat zeg!

Nou lieve mensen, Ik ga stoppen met dit misschien wel iets te lange verhaal maar er zal snel weer een nieuw verhaal komen! :P

Dikke kus, Rianne

Kim

Hee,
Wat leuk! Ik merk dat je het heel erg naar je zin hebt! Super!
Ik zit er zelf al heel lang aan te denken om ook als Au pair te gaan werken of in de USA of in UK.. Het lijkt mij in het begin wel moeilijk!
Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen!

conny

je hebt het idd druk gehad!!
als wij naar je komen dan ga ik graag met je winkelen!!haha
we zien weer uit naar je vlg verhaal! en we horen of zien je deze week weer!!

veel liefs je moeder xxxxx

Henk en Maaike

hoi rianne je had boekenschrijfster moeten worden heb jij nog wel tijd voor je werk daar, wat een leuk verhaal, nou meid geniet er van doe voorzichtig met je portomonai,wij zien jou straks wel thuis komen als een groot merk lady maar dat geeft niets is alleen maar leuk gr van de quirijnsjes uit s-Gravenmoer

Lisanne

Hee Rianne..

Volgens mij vermaak je je wel ;)! haha
Heerlijk hé shoppe voor weinig geld!!

Leuk om je verhalen te lezen!!

Groetjes Lisanne

Adriaan

Hoi nichtje, leuk te lezen dat alles prima verloopt en het goed klikt met het gezin. Als je zo blijft shoppen mag je pa over een jaar wel een vrachtschip huren om het allemaal mee naar huis te krijgen. :-) Veel plezier en succes, en we blijven je volgen!
Groet, Adriaan

Yara

Hoi, leuk verhaal zeg! Ik wil zelf ook au pair in Amerika. :)
Maar las ik nou dat jij je rijbewijs nog niet hebt?
Op de site stond dat je die toch van te voren moet hebben?

Groetjes Yara

nellie

hoi meisje
je hebt het goed getroffen bij je gast gezin. je gaat het zeker goed doen zonder oma dat is aan jou wel toe vertrouwd .je bent een bofkont dat je zoveel van de wereld kan zien .geniet ervan hier in s-gravenmoer gaat alles goed.zal ik je eens een nieuwtje vertellen? oma heeft een laptop gekocht ze wil leren hoe ze jou kan gaan volgen nu maar afwachten of het ook lukt. hoop volgende keer er meer over te vertellen.
vele groeten van de peertjes

thea

super leuk dat je het naar je zin hebt geniet ervan . en niet te veel bbq en anders moet je toch nog een maat groter kopen in de store veel plezier en we blijven je volgen hoor. gr van ons allemaal uit sliedrecht.

José Smits

Hallo Rianne,

Ik heb je reisverhalen gelezen. Goh wat heb jij
het goed getroffen zeg. Geniet er maar lekker van.

Groetjes van de overbuurtjes Fam.Smits