druk druk druk...
Hey lieve mensen,
Na de vakantie met de familie was het weer tijd om terug aan het werk te gaan. De kinderen hadden me echt gemist. De hele week was het niets anders als knuffelen, kusjes geven en elke keer als ik ze uit bed haalde vroegen ze: Ben jij het echt? Ga je niet meer weg? Dan smelt je toch wel hoor als die kleintjes dat tegen je zeggen.
Verder hebben we de storm Sandy overleefd. Als je op het nieuws zag hoe New York en New Jersey er aan toe waren dan schrik je wel. Hier is het gelukkig bij wat omgewaaide bomen gebleven. Dus wij mogen in onze handjes wrijven. Na de storm is het flink afgekoeld. Sandy heeft de zomer echt weggeblazen. Het is nu zelfs tijd om de winterjas aan te trekken en je goed aan te kleden want de temperaturen liggen al rond het vriespunt. :-( Het is daarom ook tijd voor de stampotten! Samen met de kinderen naar de internationale winkel om boerenkool, vlees en aardappelen te halen. Helaas heb ik nog geen rookworst gevonden hier dus hebben we het maar met verse worst gedaan. Maar het was overheerlijk. Iedereen vond het heerlijk en aan het eind was de pan zo goed als leeg! En ik kreeg te horen dat ik het meer mag maken. :-) dat gaan we dan ook maar doen deze winter.
Eind oktober was het tijd voor Halloween :D. jeej... een paar dagen van te voren gingen we onze pompoenen versieren. De kleintjes hadden stickers voor hun pompoenen en wij hadden er mooie gezichten in gemaakt. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om dat te doen haha dus volgend jaar zit ik thuis ook pompoenen te versieren haha. Op woensdag 31 oktober was het zover. De kinderen aangekleed als Assepoester en een dinosaurus, snoepemmertjes in de hand en de straat op. Eerst foto's gemaakt natuurlijk en daarna langs de deuren voor Trick or Treat. :-D Dat was echt een hele leuke ervaring om mee te maken. Was het in Nederland maar zo populair. Het is echt super leuk voor kinderen om dit te doen.
De volgende feestdag was Veterans Day. Het is een dag waarop je alle veteranen dankbaar bent dat zij het land verdedigd hebben. Er gebeurt niet zo heel veel speciaals op die dag. In sommige plaatsen zijn optochten maar verder is het meer een extra vrije dag voor de meeste mensen.
Afgelopen maand heb ik ook weer wat nieuwe plekjes bezocht. Zo ben ik samen met Tatum naar Charlottesville geweest. Een dorpje 2 uurtjes rijden hier vandaan. Ik had er al eens leuke verhalen over gehoord dus we moesten er naar toe natuurlijk. Toen we daar aankwamen stonden we de eerste 10 minuten gewoon rond te kijken met onze mond open. Wauw wat was het daar mooi. Het is een oud en klein dorpje. Het centrum bestaat uit oude gebouwen en een winkelstraat (die zie je hier niet veel) met allerlei kleine boetiekjes, kraampjes en restaurantjes. Heerlijk om rond te wandelen.
Verder zijn we naar Arlington geweest om daar wat meer te zien en hebben we het noorden van D.C. bekeken. Niet het beste om te zien maar ze hebben er wel leuke winkelcentrums! Ook hebben we een winkelcentrum in Manassas gevonden. Er is niet zo heel veel te vinden maar het is er een stuk rustiger als het winkelcentrum in Woodbridge op dit moment (kerst inkopen :-S ) dus het was genieten daar!
Afgelopen week was het Thanksgiving. Het is eigenlijk hetzelfde als dankdag in Nederland maar in plaats van alleen naar de kerk gaan maken ze er hier een hele feestdag van. Heel veel eten, tijd met je familie besteden en natuurlijk de Thanksgiving Macy's parade (in New York City) kijken op tv. Tijdens het diner vertel je dan waarvoor je dankbaar bent en dat vier je dan met heerlijk eten haha.
Wij hebben Thanksgiving iets anders gevierd. Op de dag zelf zijn we gaan uit eten. Op vrijdag kwam Emily en toen hebben wij ons Thanksgiving diner gehad. Heerlijke kalkoen en nog veel meer lekkers.
Op zaterdag zijn we naar een Treefarm geweest. Best grappig een soort boomgaard waar je zelf je kerstboom kan uitkiezen en omzagen om vervolgens mee te nemen. :-D Na een half uur in de kou rondgelopen te hebben hadden we dan eindelijk onze mooie kerstboom gevonden en was het de taak van mijn hostdad om hem om te zagen. Daarna naar de trekker gelopen die ons weer met boom en al naar de ingang bracht. Moest toen wel weer even aan thuis denken hoor om in een kar te zitten getrokken door een trekker hahaha.
's Middags hebben we de kerstboom opgetuigd en alle andere kerstversiering opgehangen. Ze zeggen dat Amerikanen het groots aanpakken. Nou daar hebben ze gelijk in. De bomen en de bosjes hangen vol met allerlei kleuren lampjes en het huis is ook vol met kerstversiering. Maar het ziet er echt super gezellig uit. Verder is de TV al vol met kerstfilms. Je kunt bijna niet kiezen welke film je wilt kijken want ze zijn allemaal leuk. 1 ding is zeker: wij zijn al in de kerststemming. :-D
De kinderen doen het verder goed. Het zijn echt schatten van kinderen die je de oren van je kop af kletsen op dit moment. Soms sta ik er zelfs van versteld wat voor woorden ze uitspreken. Ik wist niet dat kinderen van 2,5 jaar zoveel konden doen en vertellen. Vaak kom ik niet eens meer bij van het lachen als ze weer met nieuwe trucjes aankomen om tijd te rekken. Bijvoorbeeld: voordat Becca naar bed gaat, maakt ze altijd een puzzel met mijn hostmom. Vorige week begon ze ineens: ik maak altijd voor bedtijd een puzzel met mama.... Ik keek haar aan en zei: tja dat weet ik maar niet met Rianne :P hahahaha.. 2,5 jaar en nu al super goed in deze trucjes. Ik lig dan helemaal dubbel van het lachen!
Verder is de New York cursus bijna afgelopen. Ik heb alle cursusdagen al afgesloten en hopelijk gaan we over 2 weken dan echt naar New York City. Ondanks dat ik er al een paar keer geweest ben, vind ik het nog steeds heerlijk om er naar toe te gaan en er weer nieuwe dingentjes te ontdekken.
Zo weer een hoop meegemaakt de afgelopen weken. Zoveel dat ik gewoon bijna geen tijd heb om het allemaal op te schrijven.
Iedereen bedankt voor de leuke kaartjes en berichtjes op facebook. Het is leuk om te zien dat mensen je volgen en je niet vergeten! Zelf na bijna 9 maanden hier te zijn! (ja tijd gaat hard)
Liefs Rianne
Hee lieve meid!
Wat een geweldig verhaal heb je weer geschreven, super om te lezen dat het je zo goed gaat en je al zoveel gezien hebt! Die winterjas heb je hier inmiddels ook nodig! Gelukkig is het allemaal goed gegaan met de storm, wel een hele ervaring zo!
Meid het ga je goed, we denken aan je!
Dikke knuffel van ons
Heey,
leuk om weer even te lezen wat je allemaal gedaan hebt de afgelopen weken! :)
klinkt onwijs gezellig, fijn dat je het nog steeds zo naar je zin hebt!
Ik mis Amerika wel hoor.. misschien dat ik volgend jaar weer voor een half jaartje terug ga ;)
geniet van je tijd daar!
Liefs